Общи условия

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между електронния магазин "Бюти гардън ООД” (наричан по-долу beautygarden. bg) като продавач от една страна и потребителите на интернет страницата и услугите, намиращи се на домейна beautygarden.bg (наричан за краткост сайт), като купувач от друга страна.

Тези условия обвързват всички потребители, които с натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположен на страниците на beautygarden.bg (с изключение на линка към настоящите "Общи условия") се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да спазват тези "Общи условия".

Интернет страницата www.beautygarden.bg е част от "Бюти Гардън ООД” - дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, ЕИК: ИН по ДДС- BG Седалище и адрес на управление: Манастирски ливади, ул. Българска Легия 44, ет 1., София 1618, България

РЕГИСТРАЦИЯ

От beautygarden.bg можете да направите поръчка като регистриран потребител. Процедурата по регистрация на сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Регистрацията е задължителна само за пазаруване чрез онлайн магазина. Сайтът може да бъде разглеждан от ползвателите свободно без да е необходима регистрация. За да се регистрирате:

I. РЕГИСТРАЦИЯ В МАГАЗИНА

Натискате бутон РЕГИСТРАЦИЯ, ако това е първото ви пазаруване в магазина. Вашият e-mail: Попълвате Ваш действителен имейл, до който имате достъп, защото оттам ще се извърши активация на профила Ви. Парола: Напишете парола. Попълвате парола, за която е препоръчително да е буквено-цифрена, с редовни и главни букви, и да е поне 7 знака. Повторете парола. Потвърждавате паролата. Съгласявате се с Общите условия, без съгласието на потребителя той не може да се регистрира. Натискате бутон РЕГИСТРИРАЙ и регистрацията е завършена.

След успешна регистрация Ви излиза следното съобщение:

Регистрация в магазина на Бюти Гардън

Вашата регистрация е успешна.

На посочения от вас e-mail адрес е изпратено съобщение с инструкции за потвърждение на профила.

Регистрация в Beauty Garden

и текст:

Вие успешно се регистрирахте в Beauty Garden

За да активирате акаунта си, моля кликнете на линка по-долу.

Кликнете на линка, за да потвърдите регистрацията.

Системата ви прехвърля в сайта, където получавате следното съобщение:

Регистрация в магазина на Бюти Гардън

Вашият акаунт беше активиран успешно.

Можете да влезете в сайта тук

II. ВХОД В МАГАЗИНА и ПАЗАРУВАНЕ

Кликнете на бутона ВХОД

Попълнете имейл и паролата от регистрацията.

Пазаруването се извършва, като се натисне бутон ДОБАВИ на съответния продукт. При избор на по-голямо количество, моля, напишете съотв. бройка вляво в квадратчето, където по подразбиране стои 1.

При финализиране на поръчката натискате бутон КОШНИЦА.

След преглед натискате бутон ПОРЪЧАЙ

ДЕТАЙЛИ НА ПОРЪЧКАТА

Попълнете данните за частно лице или фирма.

Изберете начин на плащане: с наложен платеж / по банков път

ПОРЪЧАЙ

Влизате в ПРЕГЛЕД НА ПОРЪЧКАТА.

Съгласявам се с общите условия на доставчика. Без потвърждение за прочитане поръчката не се изпраща.

ПОРЪЧАЙ финализира поръчката.

След приключване натиснете ИЗХОД.

Вашата поръчка е приета за обработка.

Очаквайте потвърждение.

Благодарим Ви, че избрахте нас!

Имейл с данни за поръчката получават и ТЪРГОВЕЦЪТ, И ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА

Имате възможност за смяна на забравена парола.

От бутон ВХОД натискате линк ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА:

Възстановяване на парола

Моля въведете Email адреса, който сте посочили при Вашата регистрация. Ще получите Email с инструкции за смяна на Вашата парола.

Влезте в имейла си, натиснете линка и изберете нова парола.

С натискането на бутона "Поръчай", Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия.

Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки включително, но не само технически характеристики, условия, начин на употреба и т.н. е предоставена от производителя респективно вносителя на съответната стока, като Бюти Гардън ООД не носи, каквато и да е отговорност, при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки.

ПОРЪЧКА

Поръчки могат да правят само регистрирани потребители, приели общите условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формуляра за поръчка, като следвате процедурата РЕГИСТРАЦИЯ В МАГАЗИНА по-горе. Правилно попълнената и изпратена чрез www.beautygarden.bg е обвързващо предложение за сключване на договор за продажба от разстояние с продаващата страна.

Предвид факта, че договорът за продажба, сключващ се между интернет магазина и потребителите на сайта, се сключва въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки, при която от момента отправянето на предложението до сключването на договора, както и за времето на сключването на договора, страните не са във физически контакт помежду си, договорът се явява договор за продажба от разстояние съгласно разпоредбите на ЗЗП.

Потребителят има право да анулира поръчката, т.е. да се откаже от предложението си за сключване на договор за покупка, без да дължи каквито и да е било неустойки, до момента на изпращане на стоката. Потребителят се задължава да уведоми продавача за този факт посредством имейл.

Продуктите, закупени на сайта www.beautygarden.bg, не са предназначени за последваща продажба.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Бюти Гардън ООД е регистриран като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и се задължава да защитава предоставената от вас информация. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евнтуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от клиентите лични данни на beautygarden.bg (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използувани единствено и само във връзка и нуждите на договорните отношения на страните и в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни. beautygarden.bg се задължава да не предоставя личните Ви данни под никаква форма на трети лица нито да ги използува за различни от горепосочените цели.

ЦЕНА

Всички представени в сайта цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, Бюти Гардън ООД си запазва правото без предупреждение да ги променя по всяко време.

Представени в сайта цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси, а цената за доставка е посочена отделно

Договор

Договорът за продажба от разстояние между Бюти Гардън ООД и ползвателя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на Бюти Гардън ООД.

ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Възможни затруднения при осъществяване на поръчката:

1. Един или повече от поръчаните артикули не са в наличност; при такива обстоятелства представител на

Beautygarden.bg ще се свърже с Вас във възможно най-кратък срок;

2. Адресът за доставка/фактура е непълен или погрешен.

3. Погрешен телефон за връзка с клиента.

4. Невъзможност на куриера да предаде стоката на купувача, ако не отговаря на телефона или не се намира на позочения адрес.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. Плащане с наложен платеж (плащане при доставка) – купувачът заплаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;

2. Плащане с банков превод – поръчката се обработва и изпраща от продавача едва след като заплащането на дължимата сума от страна на купувача постъпи по банкова сметка на продавача. При получаване на пратката купувачът не дължи никакво заплащане на куриера.

Данни за плащане:

Титуляр на банковата сметка: Бюти Гардън ООД

Банкова сметка: Уникредит Булбанк, IBAN BG15 UNCR 7000 1522 7477

Независимо от избрания способ всички плащания се извършват само в български лева. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава своето изрично и безусловно съгласие да заплаща авансово на Бюти Гардън ООД, цялата продажна цена на поръчана чрез онлайн магазина стока. В случай на плащане чрез “наложен платеж” при доставката купувачът получава от куриера фактура/касов бон, в която е посочена поръчаната стока, дължимата за нея продажна цена. Цената на доставка е упомената допълнително в документа

от куриера. Купувачът предава на куриера сума равна на общата сума (включваща цената на стоката и цената на доставка) посочена във фактурата/касовия бон, което се отбелязва в талона за приемо – предаване, (удостоверяващ предаването на стоката посочена във фактурата от куриера на купувача) който служи за разсписка. С подписването талона за приемо – предаване купувачът овластява куриера да предаде от негово име и за негова сметка на сумата представляваща продажната цена на доставената стока.

ДОСТАВКА

Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер. Доставки се извършват само на географската територия на Република България, което изключва доставки в български задгранични дипломатически мисии, посолства, кораби и самолети под български флаг и др. които според нормите на международното право се считат за част от територията на Република България. При доставката получателят подписва талон за приемо – предаване, с което удостоверява точното изпълнение на поръчката. Стоките се доставят на получателите стандартно - на ръка срещу подпис. При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва: 1. за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката. 2. за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката, и връзката му с получателя.

Предаване на стоката:

Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Бюти Гардън ООД се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато получател

неоснователно откаже да приеме дадена пратка.

При поръчка от сайта Beautygarden.bg доставката се извършва само на територията на България. Доставката се извършва в рамките на до 5 работни дни.

Не предлагаме опция „Преглед на пратка преди доставка“.

ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР

На основание чл. 55, ал.1 ЗЗП Купувач, който има качеството потребител по смисъла на ЗЗП в седемдневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия: 1. Потребителят предварително писмено да информира Бюти Гардън ООД, на следният имейл адрес sales@beautygarden.bg , че на основание чл. 55, ал.1 ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи: а) конкретен начин по който ще върне стоката. б) банкова сметка по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока. 2. Стоката да бъде върната лично от потребителя или от упълномощено от него с писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа лице в посочения по реда на предходната точка начин за връщане на стоката. 3. Поставената от производителя оригинална опаковка на стоката да не е отваряна и да не е нарушена цялостта на стоката и на поставени от Бюти Гардън ООД защитни стикери. 4. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на потребителя на Бюти Гардън ООД, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от потребителя.5. Потребителят трябва да предостави фактурата/касовата бележка, която е получил при получаване на стоката. В случай, че потребител се възползва от правото си по чл. 55, ал.1ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по – горе условия, Бюти Гардън ООД се задължава да му възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по – горе банкова сметка).

В случай, че продуктът е бил употребяван, не може да се извърши отказ от сключен договор. Също така не може да се извърши отказ от сключен договор за продукти, чието естество изключва това, а то предимно от хигиенична гледна точка (напр. червила, спирали, четки за лице и др.). В случай, че върнатият продукт е непълен, увреден или видимо използван, продавачът има право да изисква компенсация за  възникналите вреди.

За целите прилагане на правото за отказ от сключен договор, купувачът следва да уведоми за отказа от сключен договор продавача по електронната поща на адрес: sales@beautygarden.bg

Законоустановеният срок за разглеждане на рекламация е 30 дни, след датата на заявяването ѝ.

Преди да изпратите рекламацията, моля свържете се с нас за повече информация на телефон и/или имейл .

Моля, изпратете Вашата рекламация на адрес:

ПОЗЛВАНЕ НА ОТСТЪПКИ И ВАУЧЪРИ

Продавачът може да предоставя различни отстъпки. Всяка отстъпка има различни правила за прилагане. В случай, че отстъпка или ваучер за отстъпка не се прилага съгласно правилата на съответната отстъпка или ваучер за отстъпка, продавачът има право да не уважи приемането на такава отстъпка или ваучер за отстъпка. В такъв случай купувачът ще бъде информиран и ще му бъде предложена възможност за оформяне на поръчка без съответната отстъпка или приложения ваучер за отстъпка.

Правилата и условията за използване на съответна отстъпка са приложени или директно към отстъпката (под формата на информация) или при отстъпката е посочен линк към интернет страница, където правилата за отстъпката са подробно описани. В случай, че при тълкуването на отстъпката възникнат неясности, важи тълкуването на начина на използване от страна на продавача.

Всяка отстъпка или ваучер може да бъде използван само веднъж, освен ако изрично не е посочено друго. В случай на многократно използване, продавачът има право да откаже да признае отстъпката или ваучъра.

В случай, че стойността на ваучера за отстъпка е по-висока от стойността на поръчката, разликата не се прехвърля върху нов ваучер и неизчерпаната сума не се връща обратно.

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

Бюти Гардън ООД се ангажира да предоставя само услугите предствени в сайта, по начина по който са представени. Цялата информация представена на сайта включително, но не само дизайн, наличности, цени и местонахождение на стоките е валидна единствено и само към момента на предствянето и, като Бюти Гардън ООД си запазва правото по – всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на потребителя е да проверява редовно условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени.

Бюти Гардън ООД не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато ползвателят е посочил неверни непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес. Достъпът до ресурсите на сайта и онлайн магазина за некоректни ползватели ще бъде блокиран.

Акаунтите на ползватели, които нарушат условията за ползване на сайта и онлайн магазина, както и акаунти на ползватели, които ги използват не по предназначение ще бъдат заличени. За неуредените в настоящите общи условия въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, в случай на непостигане на такова и ако подсъдността не е посочена императивно, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд.

За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия и допълнителни запитвания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка.

11. Търговски марки и права /Copyright/

Цялото съдържание на сайта, проектиране, текст, графики, изображения, емблеми, бутони, икони, интерфейси, аудио и видео клипове, както и подбор и условия за това, са изключителна собственост на „ Бюти Гардън ООД, или съответните доставчици на съдържание, и са защитени от международните и местни закони за авторско право. Софтуера, използван в този сайт е собственост на Бюти Гардън ООД, или съответните доставчици на софтуер и такъв софтуер е защитен от международните и местни закони за авторско право.

12. Марки

Всички търговски марки и търговски наименования, използвани в сайта (колективно "Марки") са собственост на Бюти Гардън ООД, или други собственици, които са дали на Бюти Гардън ООД, гр.София, право и лиценз за използване на такива обозначения. Знаците, не могат да бъдат използвани във връзка с друг продукт или услуга или по такъв начин, че да заблуди потребителите относно произхода на стоката или собствениците на марките.

Внимание!

Забранено е копирането /освен за нетърговски лични цели/, предаването, разпространението, съхраняването или по какъвто и да е друг начин използване на част или цялото съдържание на уеб сайта на Бюти Гардън ООД в каквато и да било форма.

При оn-line продажбата се прилагат разпоредбите на закона за електронна търговия, Закона за защита на потребителите и законодателството на Европейския съюз за търговските съобщения, включително по отношение на рекламата и маркетинга, която е включена в Приложение II на Директива 2005/29/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно нелоялни търговски практики от страна на търговци към потребители на вътрешния пазар и изменение на Директива 84/450/ЕИО на Съвета, директиви 97/7/ЕО, 98/27/ЕО и 2002/65/ЕО на Европейския парламент и на Съвета, и Регламент (ЕО) № 2006/2004 на Европейския парламент и на Съвета.__